På denna sida gillar vi statistik. Vi har kikat lite på detta med att jobba som projektledare. Den statistik vi hittar handlar främst om löner. Och denna statistik visar att det är bra med erfarenhet inom området för att tjäna bra. Det finns kurser inom detta på sidor som projekthantering.se, men du kan även gå kurser på På universitetet. Eller varför inte satsa på båda delar. Ju mer erfarenhet du har desto bättre projekt får du leda som i sin tur leder dig upp i statistiken på lön.

Lönestatistik för projektledare

Medellön och medelålder samt erfarenhet hittar du nedan;

Medellön Medianlön Medelålder Erfarenhet

38.956 kr 38.000 kr 38,7 år 10,4 år

Högst lön ligger de projektledare som bor i Västmanland och har en erfarenhet på 12 år, med en medelåder på 42 år

Vad innebär projektledning?

Projektledning är enkelt sagt, att leda ett projekt. Formellt är det att man gör en en väl planerad och organiserad insats för att nå de projektmål som man ställt upp i tid.

Vad är ett projekt?

Projekt har funnits i alla tider. Det är när vi anlägger saker, bygger saker eller har ett mål med en viss resa. Kinesiska muren är ett exempel på ett historiskt projekt, Öresundsbron på ett nutida. Amerikaresan med Columbus var även det ett historiskt projekt, och nutida är alla de äventyrsresor Renata Chlumska företar sig. Det finns både små och stora projekt. Ju mer du lär dig om det, desto större projekt kan du själv ta dig an.

18 Dec 2015