BodensjönHar ni någon gång tänkt på hur det skulle vara att kombinera en semesterresa med nyttigt leverne? Att inte falla i den gamla fällan där man äter och dricker upp sig med flera kilon under semestern, kilon som sedan är väldigt svåra att få bort, är inte alltid så enkelt. För att råda bot på denna semesterfälla var jag och min fru förra hösten nere i Bodensjön på semestern. Wienerschnitzlar, öl och gott vin? Javisst. Utan att äta till sig ett rejält semesterhull? Absolut!

Via företaget Bike Europe så bokade vi en cykelsemester - en resa runt Bodensjön. Det som lockade var just möjligheten att kombinera semesterlivet med motion, för att på så sätt se till att man håller formen även under semestern, istället för att bara bli lat, slö och tjock. Dock ville vi slippa allt det praktiska - det vill säga att tänka på arrangemang, cykelhyra och liknande saker.

Det var där som Bike Europe kom in i bilden. Vad vi kunde läsa oss till är de en professionell researrangör som arbetar just med cykelturism och att erbuda cykelsemestrar i Europa. Det enda man själv behöver göra är att bestämma datumen och ta sig ner (d.v.s. köpa flygbiljetter) på avtalad tid. Bike Europe tar hand om resten!

Förutom ett mycket trevligt mottagande och riktigt bra cyklar fick vi också en mängd annan god service - som kartor med tips på olika arrangemang och sevärdheter under vägen. Därtill transporterar de baggaget till/från hotellen man bor på under vägen, något som så klart är väldigt smidigt - man checkar ut efter frukosten och sätter sig i cykelsadeln, och när man mot kvällen är framme väntar ens baggage och rena kläder på en i hotellrummet! Hur smidigt och bra som helst.

Så om ni också är ute efter en semester som inte innebär extrakilon, strunta i hyrbilen och boka istället in en cykelsemester!

2 Apr 2014