Docka för HLRAtt förlita sig på att skolan eller jobbet ska anordna kurser i HLR och första hjälpen är att lägga över ansvaret på någon annan och hoppas att det löser sig… Visserligen erbjuds ofta denna utbildning på många arbetsplatser men det med allt för långa mellanrum. Så frågan är - vågar du vänta 1-2 år på att lära dig något som du kan behöva kunna imorgon?

Allt fler inser att deras kunskaper inom framförallt HLR är bristfälliga och söker därmed efter en HLR Kurs som genomförs i den stad de bor i. Hur lätt det är att hitta en HLR Kurs beror framförallt på var man bor. De som bor i en storstad har mängder av alternativ att vända sig till. Det finns många företag som specialiserat sig på första hjälpen och HLR-utbilningar även om de främst riktar sig mot företag. Men även om de har sin kundgrupp i företagsvärlden är det alltid värt att fråga om man ändå kan få vara med i en grupp. Sök på ”HLR Kurs + din stad” och du får upp träffar på Google på företag som erbjuder kurser i den stad du bor i.

Bor du däremot i mindre städer är utbudet betydligt mindre. Börja med att googla efter ”HLR Kurs + någon stad i närheten”. Ett alternativ är att du åker dit och går på kursen. Ett annat är att de kommer till din ort. Många av dessa företag åker nämligen runt till intilliggande städer och utbildar hos företag och föreningar.

Ett annat alternativ är att kontakta den avdelning av Röda Korset som ligger närmast. Många gånger erbjuder de gratis utbildning i första hjälpen och HLR. Ibland är det enbart för sina medlemmar och ibland är det öppna utbildningar för alla. Däremot kan de inte vara lika flexibla med kursdatum som utbildningsföretagen är. Så frågan är bara om du har tid att vänta…

18 Sep 2013