matteAtt läsa kursen Matematik D kan vara en utmaning men en utmaning som belönas med mycket kunskap och möjligheten att läsa på teknisk högskola. Det kan därför vara värt att ge den här 100 poängs kursen extra tid och kraft. Här ger vi några tips på vägen.

Trigonometri och trigonometriska formler

Ett mycket stort område i den här kursen är trigonometri och trigonometriska funktioner. Det lönar sig också att förstå begrepp som sinus, cosinus och tangens i kombination med enhetscirkeln för att denna del skall flyta på bra. Framförallt är det viktigt att förstå enhetscirkeln, denna teoretiska konstruktion ligger till grund för många andra begrepp i kursen.

Derivata och Integraler

Derivata ligger med stor tyngdpunkt i matte C men fördjupas också i matte d. Då det kan vara bra att repetera detta begrepp för att på det viset även förstå det närbesläktade begreppet Integraler. Just integraler är också ett viktigt område i den här kursen och behärskar du både trigonometrin och integralerna så kommer det troligtvis att gå bra i den här kursen.

Lite tid varje dag räcker långt

När man studerar en relativt stor och omfångsrik kurs som matematik D är så är det viktigt att låta hjärnan hänga med i utvecklingen. Det går sällan att plugga in allt innan provet utan du behöver troligtvis ta det hela i flera steg. Om man pluggar lite varje dag så har hjärnan lättare att behandla all ny information och ta till sig den i längden.

22 Jun 2012