Publicera bokPublicera bok... låter det som en dröm för dig? Har du ett verk som bara väntar på att få se världens ljus? Förr i tiden fanns det egentligen bara ett enda sätt att få ut något som du skrivit, och det var att skicka manuset till ett antal olika förlag och helt enkelt hopppas på att något av den nappar och publicerar din bok. Självklart ser förlagen till en rad olika parametrar, där försäljningspotential är den kanske största och viktigaste parametern.

Men i och med internets intåg finns det även andra alternativ för dig som vill publicera bok. Med hjälp av så kallat digitaltryck kan man faktiskt göra sin egen bok och trycka upp den först när någon beställer den - du slipper investera tiotusentals kronor i ett printa ut en stor upplaga och sedan hoppas på att få tillbaka pengarna. För även om du drömmer om att publicera en bok så har du kanske inte råd att investera kostnaden av en bättre begagnad bil bara för att publicera din bok.

Vi rekommenderar att du publicerar din bok på Vulkan, som är Nordens största bokutgivare med fler än 30 000 utgivna titlar. De är pionjärerna inom denna bransch i Sverige, och de har som sagt hjälpt tusentals författare att förverkliga sina drömmar. Om du anförtror din publicering till Vulkan så kommer du kunna dra nytta av deras stora erfarenhet av publicering, samt, om du så önskar, av deras nätverk av distributörer.

Att publicera bok har alltså aldrig varit enklare och billigare än det är nuförtiden - så om du har en orealiserad författardröm och ett manus ståendes någonstans, varför inte passa på och publicera din bok redan idag?

16 Apr 2014