Att hitta lediga jobb är idag en konst. Enligt flertalet arbetstagare och arbetssökanden så har trenden att registrera ett cv för att sedan matcha med lediga tjänster blivit en föråldrad metod.Idag vill man att det ska vara snabbt och enkelt i arbetssökandet. Marknaden är stor och eventuellt mättad. När du ska söka arbete så gäller det att vara förbered. Nedan listar vi tre viktiga aspekter som är bra att ta hänsyn till för att lyckas med sitt jobbsökande.

- Nischa dig när du söker ett jobb. Sök aldrig jobb som du inte tror du kommer klara av i längden eller som du tror kommer bli en väldigt tuff utmaning. Psyket kan spela roll om du får jobbet och inte klarar av det, vilket leder till slut att du säger upp dig eller att arbetsgivaren säger upp dig. Sök endast relevanta jobb som passar dig och som du klarar av.

- Arbetsgivarna får allt från 1 – 300 ansökningar per rekrytering beroende på vilken tjänst det gäller. Ring alltid kontaktpersonen i annonsen och var social, berätta mer om dig själv och fråga om jobbet samt om företaget, därefter skickar du ditt CV. Detta kommer att resultera till att arbetsgivaren kommer ihåg dig, tänk själv – hur många skickar bara CV och väntar på svar kontra metoden ovan?

- På din arbetsintervju, klä upp dig motsvarande till den branschen du sökt jobb inom. Det går att söka på internet på rekommenderade förslag på kläder man ska ha på sig på arbetsintervjuer.

21 Sep 2011