CanvastavlorDet blir mer och mer populärt att göra om sina snyggaste foton till så kallade canvastavlor, alltså att trycka upp dem på canvasduk. En canvastavla ger bilden ett helt annat färgdjup och utseende än om man skriver ut på vanligt fotopapper, och bra och kvalitativa canvastavlor går alldeles utmärkt att hänga på väggen – något fotografier, även utskrivna i hög upplösning och i större format, ofta inte passar för.

Innan du köper canvastavlor bör du självklart välja ut de bästa bilderna och kanske även förbättra dem lite i Photoshop eller liknande program. Nu pratar vi inga större retuscheringar, men att använda dig av filter som korrigerar ljusstyrkan eller liknande tar ju bara någon minut och kan ge en bra kvalitetseffekt.

Sedan bör du bestämma dig för storleken. Ju större tavla, desto mer kostar det, men då ser också tavlan mer ”tavlig” ut – annars blir det ju mer en minitavla. Se också till att använda en tjänst som ramar in tavlorna, d.v.s. som skickar inramade tavlor, annars får du rama själv och då kan ofta den lite billigare canvastavlan visa sig dyrare totalt sett. Annars är det bara att ladda upp, betala och vänta på canvastavlan – svårare än så är det faktiskt inte!

7 Nov 2013