För många så är det bästa boendet under vistelsen i huvudstaden ett vandrarhem Stockholm har att erbjuda. Det finns gott om den här typen av boende där man lägger mindre pengar på övernattningar men ändå upplever att man får en viss komfort. Det man kanske får tumma på är möjligheten att bo mitt i City och dessutom så kanske man kan välja att dela rum med andra, detta särskilt när man kommer med vänner och familj.

Eget rum eller sovsal

Det kan komma som en överraskning men ett vandrarhem Stockholm är inte samma sak som att sova i sovsal med en främling i kojen ovanför. Faktum är att dagens vandraem påminner mer om enklare hotell där man får eget rum och egen toalett om man vill det. Olika prisklasser innebär olika nivåer av boende men vandrarhemmet bör alltid vara fräscht och säkert att bo på. En sovsal eller ett rum med flera bäddar kan ju vara kanon när man är en hel grupp som reser till Stockholm och som gärna vill bo tillsammans. Det här är något som man sällan kan ordna på klassiska hotell där rummen inte rymmer mer än två sängar och kanske en extra madrass på golvet. Det blir helt enkelt bekvämare med vandrarhemslösningen.

Viktiga tjänster

Innan man bokar rum på vandrarhemmet så ska man ta reda på att man får vissa viktiga tjänster som till exempel tillgång till Internet. Det här kan man få direkt på rummet via wi fi eller i ett särskilt rum där det finns datorer som man får låna. Dessutom så kanske man vill ha tillgång till någon form av servering. Om man inte bor centralt så är det ju skönt att få frukosten ordnad på plats. Det är ganska vanligt med vandrarhem Stockholm som erbjuder någon form av restaurang. Även om detta är en enklare servering så bör man få fräsch mat till frukost, lunch och kanske till och med till middag.

När man väljer ett bra vandrarhem så kanske man spenderar mer tid här än vad man hade tänkt sig. Det finns ofta platser att umgås med andra på och vandrarhemmet drar till sig intressanta människor från världens alla hörn som kan bli till vänner för livet eller till kortare möten där man lär sig mer om andra kulturer eller kanske bara inser att man inte visste att Bara ligger utanför Malmö och Lund.

2 Nov 2013