motorcykelDenna semestern har jag varit ute en hel del och flängt. Först bar det av till New York i en vecka för att uppleva lite storstadspuls, sedan hem till Växjö igen för att packa väskan igen och åka till på solsemester till Bulgarien. Nästa sommar har jag enbart tänkt att spendera i Sverige. Jag ska nämligen köpa motorcykel och glida runt på vägarna!

Men vad jag har upptäckt är att det är allt annat än billigt att äga en motorcykel. Det tillkommer ju en himla massa kostnader, framför allt försäkringskostnader. mc försäkring i dag kan gå på som mycket 20 000 kr per år, vilket man kan köpa en hyfsad begagnad mc för. Sanslösa summor. Jag är dock beredd på att lägga ner en del pengar, för att åka mc har alltid varit min dröm. Juste, det glömde jag nämna, mc-kortet (som jag just nu håller på att ta) kostar ju en hel del också om man säger så...

För att det ska bli så billigt som möjligt har jag dock tänkt lägga ner en del tid på att hitta en prisvärd mc-försäkring. Därför ska jag nu lista ett par försäkringsbolag som jag tror är värda att teckna försäkrings hos.

  • Folksam – Mycket prisvärda. Dessutom kan du som är under 25 år teckna mc-försäkring hos Folksam, vilket är en möjlighet som inte alla försäkringsbolag erbjuder.
  • Gjensidige – Norskt försäkringsbolag (nordens största) med mycket konkurrenskraftiga mc-försäkringar. Enligt många det bästa på marknaden.

Jag skrev tidigare att det är mycket dyrt att teckna mc-försäkring. Ett annat tips för att det ska bli billigt är att jämföra massvis av olika försäkringsbolag. På så sätt kan du hitta det som är mest prisvärt för just dig.

11 Sep 2012