Körkort

Är det dags att ta körkort? Då är det tid att skriva in sig på en lämplig trafikskola i Vellinge. Hur man väljer körskola är olika, men ofta väljer man antingen körskola efter avstånd från hemmet (det är ju skönt om den ligger nära!), eller efter att man hört gott om en viss körskola eller körlärare (då kan det vara värt den extra kilometern/milen).

Körskola från arton år

Det finns många körskolor runt om i landet, och ju fler invånare en kommun har, desto fler körskolor lär du finna. Man kan skriva in sig på en körskola från den dag man fyller 16 årmen körkortet får man inte ta förrän man fyllt 18. Många ungdomar drömmer om att ta sitt körkort, man har kanske ett särskilt intresse för bilar, eller ett behov av att för egen maskin kunna ta sig längre sträckor.

Körskolepaket

När man skriver in sig på en trafikskola i Höllviken så brukar man erbjudas att köpa olika paket som innehåller olika antal körlektioner, teorilektioner och specialfunktioner som onlinetjänster, halkkörning osv. Man kan prata lite med personalen på körskolan innan man bestämmer sig. Är man helt novis på att köra bil så är det bra att ta några lektioner först, så att man får en känsla för bilkörning. Sedan kan man varva teori med praktik tills man är redo att avlägga teoriprovet. När teoriprovet är avklarat så fortsätter man med körlektioner tills körläraren anser att man är redo för uppkörning. Man ska ha klarat av halkkörningen också innan man får köra upp.

Nervöst vid uppkörning

Idag är det inte så många som klara uppkörningen på första försöket. Man är i regel väldigt nervös innan man kör upp, och de som testar är inte samma personer som de som arbetar på din körskola, och de är väldigt strikta. Det handlar inte bara om att man ska köra rätt precis hela tiden, man ska även köra miljövänligt och välplanerat. På din körskola får du alla svar du kan tänkas behöva.

19 Feb 2015