SportflaskorEtt hett marknadsföringstips som fungerar alldeles utmärkt, men som många missar i sin jakt på "det nya" och "det coola", är giveaways. Det rör sig alltså om att ge bort användbara presenter till sina anställda, samarbetspartners och kunder. På så sätt kan man bygga starkare relationer (alla uppskattar ju presenter), samtidigt som man kan marknadsföra sitt varumärke genom att öka synligheten för det. Det är ett enkelt och billigt sätt som ger bra resultat.

Ta till exempel presentreklam på sportflaskor. Någon som använder en sportflaska med ditt företags logga på garanterar ju att hela gymmet exponeras för ditt varumärke. Även om det kanske inte leder till att någon direkt köper dina produkter kommer det ändå att öka medvetenheten om att du existerar (s.k. brand awareness).

Det är heller inte särskilt dyrt att anordna en giveaway, kostnaden blir ofta mindre än en annons i lokaltidningen, men samtidigt så når du inte bara ut till just de människor som du vill utan du sprider även glädje bland dem. Du tjänar alltså flera gånger om på att göra en giveaway. Du får inte bara pluspoäng för det bland dina anställda - samtidigt ökar du kännedomen om ditt företag. Alla tjänar på giveaways - ingen förlorar, så varför nte passa på att göra en själv och testa? Det kostar inte mycket och det komemer komma ditt företag till gagn!

27 Mar 2014