WordpressWordpress används av miljontals bloggare och fler och fler professionella webbutvecklar. Det är ett utmärkt s.k. publiceringsverktyg(CMS) att utveckla och underhålla webbsajter/hemsidor med. Men vilka är egentligen de stora fördelarna med Wordpress. Nedan sammanfattar jag det enligt min mening.

Fem fördelar med Wordpress

Etablerad standard och många användare

Det har blivit en etablerad standard och används av miljoner bloggare och webbutvecklare världen över och det vidareutvecklas hela tiden samt det skapas mängder av s.k. plugins – färdiga tilläggsmoduler för en mängd olika funktioner.

Användarvänligt

Det är mycket användarvänligt och kräver inte att du kan HTML eller att du har tekniska kunskaper, det bevisas bara genom det faktum att så många bloggare använder sig av WP.

Enkelt att installera

Många webbhotell som bl.a. Loopia har en One-Click-Install funktion som tar hand om hela installationsprocessen. Att installera Wordpress med databas osv. manuellt är dock inte riktigt lika enkelt och kräver lite tekniska kunskaper

Finns många färdiga mallar/teman

Om man behöver och vill ändra i design & layout och inte kan eller vill hålla på med CSS eller HTML så finns det tusentals färdiga mallar s.k. tema eller templates. Många av dem är gratis, de lite mer avancerade kostar men inte särskilt mycket.

Sökmotorvänligt – Google älskar det

Google (och säkert de andra sökmotorerna också) gillar den struktur som Wordpress använder sig av vilket innebär att sajter som är skapade i Wordpress blir snabbt indexerade av sökmotorns s.k. spindlar och snabbt kommer upp i sökresultatet. Det finns dessutom färdiga s.k. SEO-plugins med vars hjälp kan sökmotoroptimera sajten och sidorna riktigt bra. Yoast är ett av de bästa SEO-pluginen.

Om du inte har tid eller lust att själv försöka utveckla din sajt med Wordpress – det har trots allt en viss inlärningströskel - så finns det alternativ där du kan få wordpress utveckling till ett hyfsat pris. WebSearchPro – är en webbyrå i Stockholm som är specialiserade på wordpressutveckling och där designern och projektledaren finns i Stockholm men där wordpress utvecklingen sker mha wordpressutvecklare i Nepal. Eftersom lönerna i Nepal är klart lägre än i Sverige så kan WebsearchPro hålla klart lägre priser än en vanlig webbyrån. De är dessutom duktiga – de är utbildade av ett svenskt team och de har flera referensprojekt på sin hemsida från etablerade kunder.

16 Jan 2014