FlyttfirmaDet är lätt att förknippa flyttfirmor med enbart ett företag man anlitar när man ska flytta. Istället för att köra alla saker själv hyr man in ett företag som genomför själva flytten. Men idag har flyttfirmorna ett betydligt bredare utbud än så. Här är några exempel:

Magasinering – När man flyttar mellan två bostäder är det inte säkert att man får flytta in på nya adressen samma dag som man flyttar ut ur den gamla. Då kan det vara en idé att packa alla saker och magasinera dem medan man själv har det nödvändigaste i en väska och bor hos en kompis till den dag man får nycklarna.

Tunga lyft – Man behöver inte flytta ett helt bohag för att anlita en flyttfirma. Det räcker med att man exempelvis har köpt ett piano som ska bäras från stället där man köpt det in till sin egen lägenhet. Ett piano är mycket otympligt att bära och bor man även några våningar upp med en hiss som inte rymmer pianot har man stora problem framför sig. Det kan visserligen handla om att förflytta andra tunga och otympliga saker men just pianon är det vanligaste folk frågar om gällande flytt av enstaka saker.

Flyttstäd – Trenden i samhället är att företag ska erbjuda kompletta lösningar. Detta oavsett om det handlar om renovering, flytt eller juridisk hjälp. Man vill inte anlita flera olika firmor utan söker de som kan erbjuda paketlösningar. Utifrån det har det vuxit fram att flera flyttfirmor även har en underavdelning som utför flyttstädning. På så vis kan de hjälpa till från första steget vid flytten fram till den dagen då hyresgästen flyttar in i sin nya lägenhet. De kan packa, flytta, packa upp och slutligen genomföra slutstädningen. Att erbjuda flera olika tjänster har därmed inte bara blivit ett sätt att nå fler kunder utan är även ett starkt konkurrensmedel då kunderna vill få hjälp med så mycket som möjligt på en gång.

18 Mar 2014