CateringJag tror många känner igen sig i detta – att trots att alla vet ATT julen kommer och NÄR den kommer – och varje år säger till sig själva – att i ÅR ska vi vara kloka och vara ute i GOD TID med både att köpa julklappar, göra julpynt, planera, köpa in och fixa julmaten osv. – så blir det tight och stressigt ändå när det börjar dra ihop sig.

För några år sedan – då vi av olika skäl hade det lite extra körigt kring jul så testade jag att beställa julmaten från en catering firma. Förutom att det sparade oss en masa tid så var det sagolikt gott och det var den bästa julklappen som min hustru fick enligt henne själv. På så sätt kunde ju hon också få koppla av, känna lite mer lugn och inte behöva stå i köket hela julen. Ja men jag själv då – hjälper inte jag till att laga julmaten osv. – ja det skall väl erkännas – att det tyngsta lasset drar hustrun då det gäller själva matlagningen men det är ju mycket annat som skall fixa kring jul och då ligger det på min lott att ansvar för det – att köra snöslungan t.ex. …

Nu undrar du säkert om det inte blir väldigt dyrt att anlita catering för familjens julmat. Man kan tro det men faktiskt inte – du får de bästa råvaror och spännande och roliga recept och skulle du köpa motsvarande råvaror själv i butik så kostar det en slant det också så det blir inte så mycket dyrare. Givetvis betalar du en del för den tid och kunskap catering firman lägger ner på din mat – men det kan jag lova dig – det är det verkligen värt – ur flera aspekter.

Så nu har vi kört catering i flera år och vi har anlitat stans bästa cateringfirma – Säbb & Blomqvist catering (i Stockholm). Man kan säga att de lagar maten med både kärlek och omsorg. Och dessutom är de fantastiskt vänliga och trevliga att ha att göra med. Som de flesta andra cateringföretag och restauranger så har de givetvis också julbord. Här kan du läsa mer om deras julmenyer. Vad sägs t.ex. om deras Julinspirerade 3-rättersmeny.

Kallrökt lax med löjrom, pepparrotscrème, nötvinägrett och krasse.

Honungsgriljerad fläsksida, äpple i press, grönsaker, ingefärssky och rostad potatis.

Havtorn med vaniljpudding och krossade drömmar

Så – varför inte överraska mor och familjen med att fixa julmaten genom catering

6 Dec 2013