När man ska ge ut sin egen bok är det ofta svårt att få allting att stämma, att få en bra kvalitet på boken. Det är mycket saker som man måste tänka på, man måste komma åt kompetens som ett förlag besitter men som man själv inte har. Vägen från ett råmanus till färdig bok är faktiskt ganska lång. Först och främst måste språket rättas till. Oavsett hur bra du skriver och hur många gånger du läser om ditt manus och släpper igenom det genom en stavningskontroll kommer det finnas saker som du missar. En korrekturläsning är alltså nästan ett måste. Om du vill veta din boks styrkor och svagheter bör du även beställa en så kallad lektörsläsning. Sedan måste ju också inlagan (bokens insida) sättas, alltså formges på ett sätt som gör att den går att trycka. Till sist måste även ett säljande bokomslag, och sedan måste an också marknadsföra boken - har man inga kunskaper i marknadsföring kan det vara nog så svårt.

Låter det jobbigt? Som tur var har du nu möjlighet att ge ut din bok själv, samtidigt som du får service som på ett storförlag. Det är Nomen Förlag - Books on Demand som har lanserat sitt Förläggarpaket, som är ett bokpaket där allt du kan tänkas behöva ingår. Till en billig penning får du alltså tillgång till sådan kompetens som vanligtvis är reserverad storförlagen.

För alla som är verksamma inom egenutgivning är detta en oerhört god nyhet, eftersom det är oerhört svårt att få allt att stämma när man ska ge ut sin egen bok helt själv.

13 Nov 2014