hamburgHamburg är både en tysk delstat och Tysklands näst största stad. I staden bor drygt 1,8 miljoner invånare, och räknar man med förorter så uppgår befolkningen till 3 miljoner. Hamburg är en av Tysklands viktigaste städer, inte minst genom dess hamn som är en av Europas största containerhamnar. Staden utgör ett ekonomiskt och kulturellt centrum för hela norra Tyskland.

Hamburg är en populär turiststad året runt. Under sensommaren kan det vara lite lugnare för turisterna eftersom många av Hamburgborna då läämnar staden under sin semester. Det stora antalet turister gör att det finns gott om hotell i Hamburg. Ska mqn besöka staden gör man bäst i att boka hotell i förväg eftersom de, trots det stora antalet, kan vara fullbokade. Ett exempel på ett bra och prisvärt hotell i Hamburg är Hotel Figaro som ligger i den centrala stadsdelen St. Pauli. Hotellet liknar mer ett vandrarhem men är perfekt för ungdomar som vill hålla nere kostnaderna för boende.

Alstersjön är belägen mitt i centrum och från den utgår ett omfattande kanalsystem. Detta  gör att Hamburg har fler broar än både Venedig och Amsterdam tillsammans. Omkring Alstersjön och väster därom finns stora områden av bebyggelse från slutet av 1800-talet och fram till 1920-talet, bl.a. stadsdelarna Pöseldorf, Rothenbaum och Winterhude. Stadsdelen Eppendorf med huvudgatorna Eppendorfer Baum och Eppendorfer Landstrasse mellan Klosterstern och Eppendorfer Markt har en sammanhållen bebyggelse från förra sekelskiftet. Här hittar man också många mode- och specialbutiker.

3 Feb 2011