HälsmärtaNumera är det många som använder nätet som doktor. Man Googlar sina hälsoproblem och upptäcker att man har alla världens plågor. Den som har ont i foten kan med nätets hjälp snart misstänka att det rör sig om hälsporre. Symptomen med smärtor då man sätter foten i golvet kommer med största sannolikhet att få en verklig doktor att gissa på samma sak, men det är bara naprapaten som kommer att göra en undersökning där man verkligen fastställer om detta är orsaken. Med naprapati kan man nämligen få en helhetsbild av vad det är som orsakar värken i foten och det gör att man verkligen kan behandla problemet på ett effektivt vis.

Är detta verkligen hälsporre?

Det första en naprapat i Stockholm City kan göra är förstås att fastställa att det verkligen rör sig om en hälsporre. Nu kanske du tänker att det bara är att röntga foten och se om det sitter en liten benutgjutelse under hälen eller inte, men så enkelt är det inte. Hälsporren gör inte ont på grund av denna benutgjutelse och man kan ha en sådan utan att man faktiskt lider av hälsporre. Det handlar istället om en inflammation som man måste behandla på rätt sätt. Det är alls inte säkert att det handlar om hälsporre för det finns fler åkommor som kan ge liknande symptom med ont under foten. För att naprapaten ska kunna behandla så måste man alltså först komma in för en grundlig undersökning. Du får svara på när och hur det gör ont, vilken typ av skor du använder, om du tränar, vilken typ av arbete du utför och så vidare. Med informationen samt en manuell undersökning av din fot så kan naprapaten komma fram till en korrekt diagnos som leder till en korrekt behandlingsmetod.

Vägen till hälsa

Vägen till hälsa kan vara lång och besvärlig eller effektiv och tydlig. Det hela beror på din inställning och den kommunikation du har med din legitimerade naprapat i Stockholm City. De behandlingar du får på kliniken kan ge omedelbar lättnad vad gäller värk men det hela beror på i vilket skede man är och hur pass ont det gör. I vissa lägen så får man behandla med smärtstillande medel och räkna med en ganska lång behandlingsplan för att bli helt fri från värken. Det är viktigt att man använder sig av skor som ger stötdämpning, och naprapaten kan ge tips om inlägg och den typ av skor som man kan ta på sig för att påskynda läkningen och för att slippa värken.

Om man följer de instruktioner man får så ska det gå att bli av med hälsporreproblem för gott med hjälp av naprapati. Slarvar man och går barfota inomhus så kan man snabbt vara tillbaka i den onda cykeln men då kanske man har lärt sig något som gör att man verkligen tar naprapatens instruktioner på allvar då man kommer igen för en ny behandling.

Naprapatens roll

Naprapatens roll är inte bara som den som ger vård och pysslar om foten som gör ont. I och med att en legitimerad naprapat kan undersöka din kropp med stort medicinskt kunnande så kommer han eller hon att kunna fastlägga orsakerna till problemen. Det här gör att du får en behandlingsplan vars syfte är att komma till bukt med roten till det onda. Det är här den verkliga läkningen av hälsporre inträffar. Då du blir av med smärtan och börjar se en förbättring så kommer du att kunna behålla den goda hälsan genom att hålla dig till de instruktioner som du har fått om rätt typ av skor och ett rörelsemönster som inte utsätter foten för alltför stora påfrestningar. Man får alltså se naprapatens roll som både läkande och som förebyggande.

Akut smärta i hälen

Om det gör otroligt ont i hälen och du inte ens kan gå till jobbet så ska du sluta surfa omkring online och genast boka en tid med en naprapat i Stockholm City som definitivt kan hjälpa dig med din eventuella hälsporre! Ingen behöver ligga i sängen med ont i hälen då det finns så många duktiga legitimerade naprapater att vända sig till. Ju längre du väntar med ett första besök, ju längre kommer det ta att läka skadan. Gissa inte på träningsvärk, snedsteg eller annat som du läser om online. Med naprapati så får du raka svar och rätt behandlingsplan så att du kan börja leva normalt igen och sluta halta fram.

8 Dec 2012