SkinnjackaKenza är en av Sveriges största modebloggerskor och når genom sin blogg ut till tiotusentals läsare varje dag. Hennes sätt att se på mode och att skriva om detta uppskattas alltså av mängder av svenskar och hennes popularitet har även uppmärksammast utomlands. År 2012 fick hon exempelvis pris för Årets Internationella Blogg på Bloglovin Awards som hölls i New York.

Men det är inte bara modeintresserade privatpersoner som fått upp ögonen för kvinnan med modet i fokus. Redan tre år efter att hon lanserat bloggen hade hon sitt första samarbete klart med ett klädmärke. Det var skinnföretaget Jofama som då erbjöd henne att designa sin egen skinnjacka. Modellen blev mycket populär och det skulle visa sig att samarbetet mellan dessa två modeaktörer skulle bli långvarigt. Jofama med lång och gedigen kunskap om skinnprodukter och Kenza som en modeintresserad person som tydligt kunde fånga upp trender i och kring modet.

Två av de skinnjackor som Kenza designat är:

Jofama By Kenza 9

Den mest sålda skinnjackan av de som Kenza varit med och designat. Dessa skinnjackor har sålt mycket bra under flera år så det är tydligt att hon hittat rätt design och stil. Med följsamt och relativt mjukt läder är det en all-round jacka för alla tillfällen. Tillräckligt stilren till festen men samtidigt så pass avslappnad att den passar till vardags. Två fickor på framsidan och en innerficka till att ha småsaker i är både praktiskt och snyggt. Men de detaljer som främst särskiljer jackan är axlarnas knäppning samt att denna detalj matchar det bälte som är fastsytt på ryggen. Lägg där till dragkedjorna vid ärmsluten och jackan är komplett. En moderiktig skinnjacka som hållit i flera år.

Jofama By Kenza 7

De flesta skinnmodellerna som Kenza varit med och designat har den klassiska skinnytan. Men sen finns det exempelvis Kenza 7 som är av mocka. Lika detaljrik som sin systerjacka Kenza 9 men i svart mocka. Likheterna finns alltså där även om det också är en hel del skillnader. Att använda sig av ett fastsytt skärp på jackorna är något som hon ofta använder och detta sker både på nian och sjuan. Däremot är det spännen istället för dragkedjor på ärmarna på modell nummer 7.

Överlag är Kenza 7 en lite mjukare modell både fysiskt och utseendemässigt. Fodrad med teddyfoder och med mjukt och lent mockamaterial på utsidan är detta en skinnjacka för den som inte vill vara alltför cool. Men samtidigt är den tillräckligt tuff för att spegla Kenzas modestil och känsla.

10 Feb 2014