linserFör inte så länge sedan var det svårt att tänka sig någon på Halloweenpartyt med riktigt röda ögon, eller neongröna för den delen. Nuförtiden är det dock inte något problem alls att anpassa ögonfärgen till kostymen, tack vare kontaktlinser.

Självklart är fortfarande linser först och främst något som används för att rätta till synfel, linser bärs för det mesta av folk som ser dåligt och som vill slippa glasögon. Men att använda kontaktlinser som en sorts modeaccessoar blir mer och mer populärt.

Kontaktlinser ger till exempel någon med bruna ögon chansen att testa vara blåögd. Det ger oanade möjligheter till att kombinera olika stilar. Om man känner att en konkret klänning kanske passar bättre med blå ögon är det inga problem – bara att sätta in ett par blå linser så är saken gjord!

Linser kan alltså redan idag användas som en modeaccessoar – och varför inte? Om man lägger ner mycket tid på att hitta matchande kläder till den outfit man har, varför skulle man då inte kunna matcha även ögonfärgen efter kläderna? Varför begränsa sig? Den enda egentliga anledning är väl att det för en ovan person kan vara obekvämt att sätta in linserna... men annars kan linser gott användas som en modeaccessoar!

1 Sep 2013