KontorslokalÖresundsregionen expanderar i en rasande takt, och enligt många så är det få regioner i Europa som kan mäta sig med den aktivitet och utveckling som pågår här. I och med att företag från olika delar av Sverige och även från andra länder nyfiket ser närmre på lediga lokaler Helsingborg bjuder på så ökar pressen på att bygga nytt och på att renovera befintligt. På frågan om vad som är rätt läge i denna stad så finns det flera svar. Det här beror ju på vad man är ute efter men samtidigt så ska man komma ihåg att det inte handlar om några större avstånd, inte ens när man rör sig en bit utanför stadskärnan.

Komma till och från

Den som gett upp tanken om lediga lokaler i Lund och omnejd och istället bestämt sig för att ge Helsingborg en chans bör betänka hur kommunikationer kommer att fungera. Saker att tänka på är:

  • Behöver man egen parkering?
  • Finns det närhet till tåg och buss?
  • Kommer det att behövas övernattningsalternativ vid konferenser?
  • Hur viktigt är det med utsikt och vacker miljö?
  • Hur snabbt kan man få tillträde till lokalerna?

Samtidigt som man kan se en stor fördel med alla de alternativ som finns just nu i Helsingborg så måste man alltid inse att läget påverkar hur folk kommer att trivas på plats. Handlar det sedan om en lokal som ska användas på klassiskt sätt som till exempel en butik så är det ju självklart att utsikten får mindre betydelse än ett centralt läge.

Viktigt med eftertanke

Man kan bli minst sagt imponerad då man ser nyare strukturer som erbjuder helt nya lokaler i Helsingborg där näringsliv kommer att integreras med boende. Här är det dock viktigt att ta en titt på det som händer just nu för att avgöra hur ens verksamhet kommer att gynnas av platsen och dess nuvarande miljö. Genom att diskutera egna behov med experter på fastigheter i Öresundsregionen så kan man snart komma fram till en bra lösning där man finner rätt grogrund för fortsatt utveckling.

26 Jan 2014