lubeckLübeck är en hamnstad i förbundslandet Schleswig-Holstein i norra Tyskland. Staden har ungefär 210 000 invånare och är ett populärt turistmål för både danskar och svenskar. Även många tyskar besöker den gamla Hansastaden under sommarmånaderna. Staden är mest känd och uppskattad för sin gammla medeltida bebyggelse i innerstaden innanför vallgraven. Även de årliga julmarknaderna är mycket uppskattade och lockar många besökare till staden under november och december.

Under sommaren och inför jul innebär de många turisterna att det är extra viktigt att förboka hotell i Lübeck. Utan ett i förhand bokat hotellrum kan det falla sig så illa att man står utan någonstans att sova. Kanske tvingas man istället leta hotell i stadens utkanter eller i någon närbelägen stad.

Som turist i Lübeck kan man förutom att njuta av den medeltida bebyggelsen och de trevliga uterveringarna också åka iväg på utflykter i trakterna omkring staden. Några mil åt norr hittar man nöjedparken Hansa-Park och åt nordväst den vackra staden Plön med dess sjöar. Plön är belägen i ett av Tysklands många naturskyddsområden.

3 Feb 2011