Ibland smyger det sig in en osäkerhetskänsla om vad som kan hända när man inte är hemma. Tänk om jag glömde att släcka det brinnande ljuset eller att dra ur sladden till strykjärnet. Nej det gjorde jag säkert. I vilket fall vet jag att ingen kan bryta sig in hos oss då vi har en säkerhetsdörr och det känns väldigt tryggt.

 

I dessa tider då man kan läsa om alla inbrott som sker och det även mitt på ljusa dan, så är det en skön känsla när man låser dörren utifrån att veta att mitt hem är orört när jag kommer hem igen. Dessutom valde vi att inte ha ett brevinkast i dörren vilket är bra då det förhindrar att främmande saker hamnar innanför dörren.

 

En annan sak som jag upptäckte efter att den nya säkerhetsdörren installerades det var att den också stängde ute ljud bättre än den gamla dörren. Och man behöver heller inte vara rädd för att alla grannar hör när jag spelar min favoritmusik på stereon. Sedan är ju säkerhetsdörren snygg också, mycket lättare att anpassa till dagens moderna hem med helt annan inredning och helt andra färger.

 

Helt klart så sover man tryggare om nätterna nu, när man vet att det inte finns någon risk för att man skall vakna av att någon smyger omkring i mitt hem mitt i natten för att stjäla våra ägodelar och kränka vår integritet.

27 Dec 2013