Spara åt ditt företag med hjälp av säkerhetsgolv. När olyckan är framme på jobbet så är det på ditt ansvar. Varje år kostar sjukskrivningar p.g.a. olyckor på jobbet upp till 800 miljoner kronor. Halkolyckor är de vanligaste olyckorna som uppstår på arbetsplatser och det kan bli en dyr affär för arbetsgivaren. Alla på arbetsplatsen måste vara säkra, de som är anställda, besökare och leverantörer som kommer på besök. Deras säkerhet ska inte behövas sätta i fara på grund av osäkra golv.

När ett vanligt golv är nytt så är det ofta säkert för halka, men så fort det blir vått eller får smuts på sig så är det en annan historia. Det finns även många stegsäkra golv som inte håller sin förmåga särskilt länge då en del företag endast behandlar ytan. Efter ett tag kommer denna yta att slitas ner och då blir golvet farligt igen. När du gör en säkerhetsmätning på ditt golv så bör du ta detta i åtanke, golvet slits ner och hur säkert kommer golvet vara när ytan är sliten.

Har du behov av ett säkert golv?

Många olika sorters branscher har behov av säkra golv. Se över dessa faktorer för att avgöra om du behöver det eller inte:

  • Förekommer det vatten i lokalen?
  • Förekommer det spill i lokalen?
  • Är det hög trafik på människor i lokalen?
  • Finns det upphöjningar eller lutningar på golvet?

Friktionskorn

Altro har en lösning på säkra golv som använder sig av så kallade friktionskorn. Dessa finns i hela golvkonstruktionen och gör så att golvet blir mycket säkert att gå på. Förekommer det spill och smuts på golvet så kommer det fortfarande att vara säkert och stabilt att gå på.

Golvet har en slät och snygg yta men när du går på det så märker du att det greppar tag i din sko, vilket gör att det blir väldigt stegsäkert. Ytan sviktar vilket gör att det är skönt att gå på. Golvet är vattentätt och är behandlat med ett medel som heter Altrosan, vilket gör så att golvet stöter bort bakterier och svamp. Golvet går lätt och snabbt att tvätta av. På grund av dess speciella lösning med friktionskorn så kommer golvet att vara helt säkert att gå på under hela livslängden.

Då golvet motverkar bakterier så används det ofta inom vården där det är viktigt att förhindra smittspridning av sjukdomar och att förhindra sjukhussjukan. Det är också vanligt som köksgolv. Ett annat populärt användningsområde är i duschar och badrum då golvet även är helt vattentätt och avvisar svamp.

5 Mar 2013