Bland olyckorna som inträffar inom hotell och catering branscherna så handlar det oftast om halkolyckor. Dessa olyckor uppstår när det har uppkommit stänk av mat, vatten eller olja på golvet. När olyckan väl händer så är det på arbetsgivarens ansvar. Arbetsolyckor som dessa kostar arbetsgivarna kring 700 miljoner kronor varje år. Ett säkert golv kan vara en nyttig investering som både gynnar företagets ekonomi, de anställdas hälsa och deras förtroende för företaget. En verksamhet som hanterar livsmedel måste vara mycket noggrann med både hanteringen av maten och säkerheten för de anställda. Man bör ha ett golv som är vattentätt och inte samlar på sig smuts och damm. Alla områden på lokalen, golv, trappor och ramper måste vara helt säkra att gå på, och det gäller anställda, kunder, leverantörer och andra som kommer på tillfälligt besök i lokalen.

Det kan vara snyggt med kakel, men kakel går lätt i bitar och det bildas hålor. I de hålorna börjar det lätt växa bakterier och golvet blir smutsigt, kontaminerat och halt.

Altros halkfria golv för hotell och catering

Säkerhetsgolv från Altro är dekorativa, vattentäta, lätta att städa och behåller sin stegsäkra funktion även efter att de har utsatts från kontaminering i form av vatten, olja, smuts eller matrester. Skarvarna på golvet har svetsats, på detta sätt så kan det inte bli några ansamlingar av bakterier i golvet. De säkra golven från Altro används ofta i barer, kök, förvaring, kylrum och lokaler för servering.

Golvet från Altro är ett ogenomträngligt vinyl golv av återanvänt material och följer internationella standards. Golven innehåller en bakteriestat som heter Altrosan gör att bakterier och svamp inte kan växa fram på golvet, ett faktum som gör golvet populärt inom sjukvård. Golvet går lätt att städa och är lätt att underhålla. Det finns ett stort utbud av ytor till golvet, samt olika former och färger.

Arbetsmiljö

Halkskador kostar företagen och samhället väldigt mycket. Man får inte kompromissa med de anställdas säkerhet, olyckor sker dessutom helt på arbetsgivarens ansvar. Altro utvecklar säkerhetsgolv som lever upp till internationella krav och behåller sin stegsäkra funktion under hela sin livslängd genom en unik lösning som använder friktionskorn i slitlagret på golvet. Golven är hygieniska och minskar svamp och bakterietillväxt, detta gör att de ofta köps in av sjukhus. Deras slitstarka funktion, men ändå släta och snygga yta, gör att de passar bra som golv på områden har hög trafik av människor.

1 Feb 2013