Laminatgolv ur Fondamentas enorma sortiment

LaminatgolvVill du ha ett nytt golv? Kanske är ditt gamla fult, daterat eller slitet? Golv gör enormt mycket för känslan i ett rum och idag finns det en uppsjö olika material, färger, former och - givetvis - kvaliteter på golv. Besök Fondamenta för en inblick i hur laminatgolv ser ut och fungerar.

Vill du ha ett golv som är snyggt, lätt att hålla efter, lätt att montera, slittåligt och dessutom tillgängligt i hundratals - för att inte säga tusentals - olika varianter så är det ett laminatgolv du förmodligen bör satsa på.

Vad är ett laminatgolv?

Ett laminatgolv är ett golv som kan se ut ganska mycket hur hur som helst - vanligtvis ser laminatgolv ut som trägolv med en skyddande beläggning på, men det finns också laminatgolv i stenimitation, marmor och klinker, valmöjligheterna är oändliga.

Vad som förenar alla olika laminatgolv är deras uppbyggnad, för där är principen alltid densamma. Genom att tämligen hårt pressa samman olika skikt, som fyller olika praktiska och estetiska funktioner, så skapar man ett snyggt, hållbart och lättstädat golvmaterial - som dessutom kostar mindre än många av alternativen.

Laminatgolvets uppbyggnad

Här följer en punktlista över de lager som ett laminatgolv består av:

  • Slitskikt
  • Mönsterskikt
  • Kärnan
  • Balansskikt

Alla fyra skikt är viktiga för golvets hållbarhet och estetik. Slitskiktet är genomskinligt för att mönsterskiktet ska skina igenom. Kärnan är den stabila biten i materialsymbiosen medan balansskiktet skapar viss studs.

Välj bland hundratals Laminatgolv

På fondamenta.se finns ett urval av laminatgolv som gör vem som helst matt. Här väljer man mellan hundratals fantastiska laminatgolv som alla har sina unika fördelar. I valet av ett nytt laminatgolv ställer Fondamentas ambitiösa personal gärna upp med råd och tips. Ett golv ska väljas med omsorg - det är nämligen inte en grej man vanligtvis byter vart femte år. Det golv man väljer ska fungera lika bra idag som om tio år.

12 Nov 2013