pengarTjäna pengar på internet

För dig som driver en blogg, ett forum eller någon annan typ av webbplats så är det alltid intressant att tjäna en extra slant på dina besökare. Här listas de vanligaste metoderna:

Lättast - Publicera Google AdSense

Detta är ett annonssystem som automatiskt anpassar annonserna till det du skriver om. Google försöker dessutom visa annonser som drar in så mycket pengar per visning som möjligt så du behöver inte lösa problemet med att de här typerna av avvägningar.

Tjäna mer pengar på affiliateprogram

Affiliateprogram brukar betala sig bättre än andra annonsnätverk just för att man kan välja vilka produkter man vill göra reklam för. Om du har en passande kundgrupp så kan detta antingen passa dig alldeles utmärkt, eller så blir det bara en massa annonsvisningar utan avslut.

För dig som skriver om spel...

...så finns det mycket att välja mellan. Vanliga dataspel är lätt att konvertera men ger lite betalt. Spel och dobbel är svårare men kan istället betala bra. Ett tips för dig som skriver om dataspel eller har besökare i rätt ålder är att göra reklam för guld till World of Warcraft, eftersom var och varannan spelare spelar det spelet.

För mer konkreta instruktioner så gå till huvudartikeln om att Tjäna pengar på internet

För att ge dig inspiration till en början så hade jag tänkt avslöja ett antal kända nischer där mycket pengar circulerar och annonsörerna betalar bra.

  • Bläckpatroner
  • Försäkringar
  • Dejting
  • Resor
  • Webbhotell
  • Viktminskning

1 Feb 2011